1% Joods

‘Het lijkt wel of heel de wereld óf voor Israël is, óf voor de Palestijnen. Het lijkt of er niemand is die ertussenin staat. Dat komt omdat de mensen die het hardst van zich laten horen, de meest extreme mening hebben’, zo beweert de beroemde Israëlisch-Palestijnse Facebookster Nusseir Yassin, die zichzelf liever Nas Daily noemt. Zelf ontdekte hij dat hij wél tussen Israël en de Palestijnen in staat. Waarom dan?

Nusseir besloot enige tijd geleden een DNA-test te doen, gewoon omdat hij het leuk vond. Met zo’n test wordt je DNA, dat zijn de bouwstenen van je lichaam, onderzocht. Zo kan je veel te weten komen over jezelf, bijvoorbeeld over waar je voorouders vandaan kwamen. Zo ontdekte Nusseir iets bijzonders: hij blijkt voor 1% van Joodse afkomst te zijn!

‘Veel mensen verwachten van een Palestijn en van een moslim dat hij niet van Joden houdt. Maar voor mij is dat praktisch onmogelijk, want dan zou ik een stukje van mezelf haten! En ik houd van mezelf’, zo vertelt Nusseir. ‘Ik ben niet Joods, (…) maar die 1% zegt wel heel veel!’

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp