5 Redenen om naar Redders in Nood te komen

In het Israëlcentrum is een hele bijzondere tentoonstelling te zien! Het is de tentoonstelling Redders in Nood die gaat over mensen die tijdens de oorlog Joden geholpen hebben. Ben jij ook al langs geweest in het Israëlcentrum? Als dat niet het geval is, dan is het zeker de moeite waard om te komen! Hieronder vind je 5 redenen waarom 🙂

 1. De tentoonstelling brengt het verhaal van de oorlog heel dichtbij
  Door verhalen, film, audio, foto’s en echte voorwerpen uit de tijd van de oorlog kun je je inleven in de mensen waarover het gaat.
 2. De tentoonstelling is een spannende escaperoom
  Ben jij wel eens in een escaperoom geweest? Het is dan altijd een hele puzzel om de uitgang te bereiken. Ook de tentoonstelling Redders in Nood is een soort escaperoom waarbij je een code moet kraken om naar de kamer van de vrijheid te kunnen!
 3. Er is een hele bijzondere film over de redders te zien
  Door het grote scherm en de bijzondere geluidseffecten lijkt het net alsof je bij de redders in de kamer zit!
 4. Verschillende onderduikplekken zijn nagemaakt
  In de tentoonstelling zijn verschillende onderduikplekken nagemaakt. Hierdoor kun je ervaren hoe het is om je heel snel in een kleine ruimte te moeten verstoppen.
 5. Je komt erachter dat het ook nu nog heel belangrijk is om voor het Joodse volk op te komen
  Helaas zijn er ook nu nog mensen die het Joodse volk pijn willen doen. Door de tentoonstelling zie je hoe belangrijk het is om hier wat tegen te doen!

Zoals je hierboven kon lezen, kan je in de tentoonstelling dus een code kraken om naar de kamer van de vrijheid te kunnen. Om je daar alvast een klein beetje mee te helpen kun je hier een puzzel maken om een extra hint te krijgen! 🙂

Vooraf aanmelden voor de tentoonstelling is verplicht en kan hier.

Vond je dit tof? Deel het dan!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp