Aangemoedigd door kinderen gaat Israël opnieuw naar de maan

Al weer meer dan een half jaar geleden ging de Israëlische raket, Beresheet, op weg naar de maan. Helaas heeft de raket geen goede landing kunnen maken en is die op de maan gecrasht. Afgelopen week kondigden de bouwers van Beresheet aan dat ze nog een poging wilden doen. En de motivitatie hiervoor is heel bijzonder: het waren de brieven van honderden kinderen.

Honderden kinderen schreven brieven naar de organisatie van de raket, SpaceIL, nadat de raket gecrasht was. Ze schreven dat het Beresheet-project hen geïnspireerd had om zelf wetenschapper en technicus te worden. De woordvoerder van Beresheet vertelt: “met onze nieuwe poging om naar de maan te gaan, willen we aan de kinderen laten zien dat als je over iets droomt, je het ook kan doen.”

Waarschijnlijk wordt het de tweede keer makkelijker om op de maan te landen dan de eerste keer. De wetenschappers hebben namelijk heel veel geleerd van de eerste keer, en ook waarom het toen fout ging. De tweede poging zal plaatsvinden over drie jaar. Hopelijk gaat het dan lukken!

Foto: een model van Beresheet, de eerste raket waarmee Israël naar de maan ging.

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp