Bijzonder: Joodse studenten net niet geraakt door een raket

Een aantal Joodse studenten uit de Israëlische plaats Sederot zijn donderdagavond door een wonder aan de dood ontsnapt. Een raket uit Gaza raakte hun school en het scheelde heel weinig of de studenten waren geraakt.

De Joodse studenten zijn studenten aan een Jeshiva in Sederot. Een Jeshiva is een Joodse school waar de Tenach, het Oude Testament, bestudeerd wordt. Donderdagavond waren er al heel wat studenten naar huis gegaan.  Nog een paar studenten waren in het gebouw van de school en drie van hen waren Psalmen aan het bestuderen toen een raket zich door de muren van de studieruimte boorde. Glas en beton vloog in het rond maar niemand raakte gewond! Wanneer de raket tien minuten eerder het gebouw geraakt had, dan was het heel anders afgelopen. Er waren toen namelijk vijftien studenten in de studieruimte. Ook wanneer de raket een paar meter meer naar rechts was binnengedrongen, waren er hoogstwaarschijnlijk gewonden gevallen.

De studenten en de rabbijn die de directeur van de school is, zijn super dankbaar voor de afloop en laten zich niet bang maken. De rabbijn zei daarover: de mensen in Gaza bouwen aanvalstunnels, maar wij bouwen hier parken en Jeshiva’s. We laten ons niet wegjagen door geweld!

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp