Clowns in de klas!

Misschien heb je wel eens gehoord van Cliniclowns. Cliniclowns zijn mensen die als clown spelen in de zorg. Zij proberen ernstig zieke kinderen of mensen die dement zijn op te vrolijken. In Israël zijn er ook veel Cliniclowns, maar dat niet alleen! Er bestaan in Israël namelijk ook schoolclowns.

Deze schoolclowns lopen rond op basisscholen en middelbare scholen en proberen daar de kinderen op te vrolijken. Vooral op de middelbare school kunnen kinderen best wat stress hebben. Misschien herken je het wel! Dat je bang bent om een toets niet te halen of bang bent voor andere kinderen en wat ze over je denken. Veel kinderen zijn bang om voor gek te staan. Maar daar zijn de schoolclowns niet bang voor! De schoolclowns zien er super raar uit, hebben raar haar, rare kleren, zeggen rare dingen en doen rare dingen maar vinden dat helemaal niet erg. Dit zorgt ervoor dat kinderen zich thuis voelen bij de clowns. Voor de clowns hoeven de kinderen zich niet beter voor te doen dan ze zijn.

Het belangrijkste wat de schoolclowns doen, is vrienden zijn met iedereen. Het maakt helemaal niets uit of je populair bent of niet, de schoolclown is je vriend. Hij wil altijd naar je luisteren en je opvrolijken. De aanwezigheid van de clowns zorgt ervoor dat de sfeer op school meer ontspannen en vrolijker wordt. Zou jij de schoolclowns ook op school willen hebben?

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp