Dansen met de wet!

Afgelopen week vierde het Joodse volk het Loofhuttenfeest. Het is een feest om te gedenken dat Israël veertig jaar in de woestijn woonde voordat het volk het Beloofde Land in kon. Aan het einde van het Loofhuttenfeest is er een hele bijzondere dag. Op die dag dansen Joden met de Thorarollen waar de wet in staat.

Deze feestdag wordt Vreugde der wet genoemd. Het Joodse volk viert dan dat ze wel meer dan 3000 jaar geleden op de berg Sinaï de wet van God kregen. Als wij denken aan wetten, dan vinden we dat meestal niet zo positief. We denken dan al snel aan allemaal regels over wat je wel en niet mag doen en dat het moeilijk is om je daaraan te houden. Voor Joden is dit heel anders. Zij zijn blij met de wet!

Joden geloven dat de wet van God een geschenk is. Dat het bijzonder en mooi is dat God aan hen verteld heeft hoe ze moeten leven en dat een leven volgens de wet van God een vreugdevol leven is. Om te laten zien hoe blij ze zijn met de wet, danst men met thorarollen door de synagoge. Ook kinderen doen mee en aan het einde zijn er snoepjes voor kinderen. Een vreugdevol feest!

Bron foto: Screenshot uit Torah Dedication & Dancing – YouTube

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp