Dubbel winst in Abu Dhabi

Op het moment is er in Abu Dhabi een groot judotoernooi gaande. Sporters van over de hele wereld komen naar het land om tegen elkaar te strijden. Ook Israël is aanwezig en doet het hartstikke goed. Israël won de afgelopen week zelfs twee keer goud! De Israëlische medaillewinnaars werden op het podium geëerd met het volkslied maar dat was helemaal niet vanzelfsprekend.

Toen het toernooi vorig jaar georganiseerd werd door Abu Dhabi, mochten Israëli’s niet eens deelnemen onder hun eigen vlag. Dat betekent eigenlijk dat voor Abu Dhabi het land Israël niet bestond. De Israëlische sporters moesten toen uitkomen onder de vlag van de Judobond. Abu Dhabi en veel andere landen in het Midden-Oosten vinden dat Joodse mensen geen eigen staat mogen hebben in het land Israël. Gelukkig is er nu een positief signaal. De Judobond heeft tegen Abu Dhabi gezegd dat als niet alle sporters een gelijke behandeling krijgen, ze het evenement niet meer mogen organiseren.

Abu Dhabi luisterde en Israëlische sporters mogen nu uitkomen onder hun eigen vlag en ook wordt na de winst hun volkslied afgespeeld. Dit jaar was ook de Israëlische minister voor sport welkom op het toernooi om de medaille uit te rijken. En zelfs al worden er beperkingen opgelegd aan de Israëlische sporters, ze zijn niet te stoppen. Vorig jaar won er ook een Israëli op het toernooi en toen vervolgens zijn volkslied niet afgespeeld werd, zong hij het gewoon zelf!

Foto: De Israëlische judoka Sagi Muki na winst op een toernooi in eigen land eerder dit jaar. Bron: Roy Alima/Flash90

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp