Een bijzondere knuffel voor een Israëlische Judoka

Afgelopen weekend was er voorafgaand aan het wereldkampioenschap Judo in China een heel bijzonder moment. De Israëlische judoka Sagi Muki en de Iraanse Judoka Sa’id Moulay gaven elkaar dikke knuffel.

De reden waarom dit bijzonder was, is dat de regering van Iran Israël haat. Iran ziet Israël als een aartsvijand. En de haat gaat heel ver. Afgelopen voorjaar was er ook een judokampioenschap waaraan Sagi en Sa’id meededen maar toen zei de Iraanse regering tegen Sa’id dat hij expres een wedstrijd moest verliezen zodat hij niet tegen Sagi zou moeten. Sa’id zelf vond dat helemaal niet goed. Hij was zo boos en verdrietig om de beslissing van zijn regering dat hij vluchtte naar Duitsland.

Sinds dat Sa’id gevlucht is naar Duitsland, heeft hij aan iedereen laten weten dat hij het niet eens is met zijn regering, en dat hij Sagi ziet als een vriend. En toen ze elkaar voor het eerst tegen kwamen bij het kampioenschap, gaven ze elkaar een knuffel. Een mooi gebaar, en hopelijk volgen er nog veel Iraniërs die bevriend willen zijn met Israël!

Foto boven het artikel: Saki Muki. Bron: BAswim, https://en.wikipedia.org/wiki/Sagi_Muki#/media/File:Sagi_Muki_1.jpg

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp