Een nieuwe Israëlische uitvinding: Handsfree krukken

In Israël is er een bijzonder project opgestart waarin soldaten van het Israëlische leger geholpen worden die gehandicapt zijn geraakt. Via het project zetten mensen met een technische opleiding die normaal bijvoorbeeld in de luchtvaart werken, een deel van hun tijd aan de kant om producten te maken die mensen met een handicap kunnen helpen.

Een mooie uitvinding die gedaan is via het project, zijn hands-free krukken. Deze zijn in de eerste plaats gemaakt voor Motti Elmaliach, een oud-soldaat uit het Israëlische leger die gewond is geraakt aan zijn rechterbeen tijdens zijn diensttijd. Sindsdien loopt hij op krukken. Motti liep telkens tegen het probleem aan dat zijn krukken niet rechtop konden blijven staan. Wanneer hij bijvoorbeeld iets met zijn hand moest vastpakken, bijvoorbeeld een kopje koffie, dan kon hij niet tegelijkertijd zijn kruk ook vasthouden. En als hij bijvoorbeeld in een restaurant was, had hij altijd moeite om zijn krukken zo te leggen dat niemand erover struikelde.

Maar daar is nu een oplossing voor bedacht. Er zijn krukken ontworpen met een klein statiefje eraan waardoor ze blijven staan als je ze even loslaat. De ontwerper van de krukken zei dat iedereen die zelf ook krukken gebruikte en het ontwerp zag, ze ook graag wilde hebben. Er gaan nu meer van deze krukken gemaakt worden. En heel mooi en geslaagd project dus!

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp