Een wonder op Soekot

Vandaag vieren de Joden de tweede dag van Soekot (het Loofhuttenfeest). Met Soekot gedenken de Joden dat de Israëlieten in de tijd van de Bijbel veertig jaar lang door de woestijn trokken terwijl zij beschermd werden door God. Tijdens Soekot proberen Joden zoveel mogelijk buiten in een loofhut te leven. Het bouwen van een dergelijke hut is alleen niet altijd zonder gevaar…  

Volgens de geboden uit de Bijbel moet de dakbedekking van de hut een beetje open blijven zodat de mensen de sterrenhemel kunnen blijven zien wat hen herinnert aan God. Het dak wordt belegd met loof (dat kunnen bijvoorbeeld palmtakken zijn, maar ook riet of dennentakken).

Toen een 24-jarige man eergisteren in Israël zijn loofhut op zijn balkon aan het bouwen was, ging het helemaal mis. Terwijl hij zijn hut aan het bouwen was, leunde hij tegen een glazen balkonrand maar die kon zijn gewicht niet dragen. De glazen balkonrand viel in stukken uiteen en de man viel van de vierde etage naar beneden. Normaal zou dit zeker de dood van de man betekend hebben, maar wat was het geval? De man viel op een andere loofhut op de begane grond waardoor zijn val gebroken werd! De man kwam ervan af met enkele lichte verwondingen.

Ik denk dat God ervoor gezorgd heeft dat die man zo goed terechtkwam, wat denk jij?

Foto: een orthodoxe joodse man bidt in een loofhut. bron: Noam Revkin Fenton/FLASH90

 

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp