Flitsend snel

Ben je wel eens in Israël geweest? Als je naar Israël gaat, landt je vliegtuig in Tel Aviv. Veel toeristen willen graag meteen naar Jeruzalem, de meest bijzondere stad van Israël. Maar om daar te komen… dat kan nog een hele uitdaging zijn! 

Vanaf eind maart is dat wel anders. Dan kan je flitsend snel van Tel Aviv naar Jeruzalem en terug! Geen gedoe meer met een huurauto, lange files, of slechte treinverbindingen. Eind maart opent namelijk de gloednieuwe spoorverbinding tussen de steden. Met de flitsende snelheid van 160 kilometer per uur kan je in 28 minuten van de ene naar de andere stad. Voorlopig kan je twee keer per uur heen en terug. In de toekomst zal dat meer worden, met in de spits elke tien minuten een trein.

Het was een heel gedoe om de spoorlijn aan te leggen. Het heeft dan ook meer dan tien jaar geduurd! Dat kwam onder andere vanwege het landschap. Rondom Jeruzalem zijn bergen, dus moesten er bruggen en tunnels gemaakt worden.

De spoorlijn heeft een bijzondere naam gekregen: de Koning Davidspoorlijn. De minister van transport zegt hierover: ‘We verbinden Jeruzalem en verbinden ons met de geschiedenis van Jeruzalem. Ik besloot de snelle spoorlijn naar koning David te vernoemen, naar de koning die Jeruzalem veroverde en het veranderde in de hoofdstad van Israël.’

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp