Israël en water

Israël en water, dat lijkt niet samen te gaan. Israël is een behoorlijk droog land. Er valt maar af en toe regen. Al jaren is het een groot probleem dat de waterspiegel van het meer van Galilea steeds lager wordt. Ga je op vakantie naar Israël, dan kan het goed zijn dat je gevraagd wordt niet elke dag te douchen… dat kost te veel water!

Sinds kort gaan Israël en water op een bijzondere manier wél samen. Binnenkort wordt namelijk het eerste grote aquarium van Israël geopend in Jeruzalem! In het aquarium kan je alle bijzondere vissensoorten bewonderen die leven in de wateren van Israël. En dat zijn er heel wat.

De makers van het aquarium willen natuurlijk graag dat je komt genieten van alle mooie dieren. Maar ze willen meer. Als je het aquarium bezoekt, ben je al snel overtuigd: we moeten zorgen dat deze dieren in de wateren van Israël kunnen blijven leven! Om dat te bereiken, moeten alle inwoners van Israël nog bewuster met water omgaan. Een uitje waar je veel plezier hebt, maar waar je ook veel leert!

Kijk hier een prachtig filmpje:

https://youtu.be/d7z3ewL0efA

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp