Israël in de top tien van sterkste landen van de wereld

Er is een onderzoek gedaan onder 20.000 mensen van over de hele wereld over welke landen ze het sterkste vinden. En Israël staat in de top tien, op plek acht!

Als je kijkt naar hoe groot Israël is, dan zijn er 100 landen die meer inwoners hebben dan Israël en 148 landen die een groter oppervlakte aan land hebben. Toch staat Israël op de achtste plaats van sterkste landen ter wereld. Dit komt omdat Israël veel politieke en economische invloed heeft. En ook omdat Israël een heel sterk leger heeft. En dat leger is ook nodig omdat veel landen rondom Israël Israël bedreigen en willen aanvallen. Gelukkig kan Israël zich heel goed verdedigen!

In Israël worden ook veel uitvindingen gedaan die tot zegen van de wereld zijn. Zo is in Israël druppelirrigatie uitgevonden. Dit houdt in dat planten water krijgen via een slang met gaatjes. Deze gaatjes zorgen ervoor dat er af en toe een beetje water precies bij de wortels van de plant valt waardoor er bijna geen water verloren gaat. God gebruikt Israël om tot zegen te zijn!

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp