Israëlische app helpt mensen om beter te slapen

Heb jij het ook wel eens dat je ’s avonds wakker ligt en niet in slaap kan komen? Heel veel mensen hebben daar wel eens last van. Helaas komt het bij sommige mensen ook voor dat het elke nacht gebeurt en dat het echt een probleem wordt. Nu heeft het Israëlische bedrijf Dayzz een app gemaakt waarmee ze deze mensen hopen te helpen.

Mensen moeten in de app eerst een lange vragenlijst invullen met al hun gewoontes. Bijvoorbeeld hoe vaak ze op hun telefoon zitten, hoeveel koffie ze drinken en welke activiteiten ze door de dag heen doen. Op basis van de gegeven antwoorden maakt de app vervolgens een persoonlijk slaaptrainingsplan. De app geeft door de dag heen tips bij vier verschillende categorieën, namelijk ‘overdag,’ ‘ ‘s nachts,’ ‘omgeving,’ en ‘geest.’ Bij ‘overdag’ zegt de app bijvoorbeeld hoeveel koffie mensen nog mogen drinken voordat ze gaan slapen. Bij ‘omgeving’ geeft de app tips over het aanpassen van de slaapkamer, bijvoorbeeld meer licht of een lagere temperatuur.

Het bedrijf Dayzz hoopt met de app (die ook Dayzz heet) mensen op een makkelijke manier van hun slaapprobleem af te helpen. Het zou erg mooi zijn als het werkt want het is altijd fijn als je goed kan slapen. Het mooie is dat de Bijbel ook iets zegt over slaap. In Psalm 4:9 staat: ‘In vrede zal ik gaan liggen en weldra slapen, want U alleen, HEERE, doet mij veilig wonen.’ Weten dat God over je waakt maakt dat je met een gerust hart kunt gaan slapen.

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp