Israëls super snelle afweersysteem de Iron Dome

Afgelopen dagen was het spannend voor de kinderen en grote mensen in het Zuiden van Israël. Er werden heel veel raketten op hen afgevuurd door terroristen vanuit de Gazastrook. De raketten maakten huizen kapot en zorgden voor gewonden. Ook zijn vier Israëli’s omgekomen door een raketaanval. Gelukkig konden veel raketten ook onderschept worden door de Iron Dome, de IJzeren Koepel.      

De Iron Dome bestaat op het moment uit tien afweerinstallaties. Deze installaties kunnen vervoerd worden met vrachtwagens en neergezet worden op plekken waar het nodig is. Wanneer er een raket op Israël geschoten wordt, dan kan de Iron Dome berekenen waar deze neer zal komen. Is het op een plek waar geen huizen staan, dan gebeurd er niks en laat men de raket neerkomen. Als de raket wel een gebouw dreigt raken, wordt er een tegenraket afgevuurd die de raket moet onderscheppen en onschadelijk moet maken.

In de afgelopen dagen vuurden terroristische organisaties vanuit de Gazastrook zo’n 690 raketten op Israël af. In 86% van de gevallen kon de Iron Dome een raket onderscheppen. Gelukkig zijn er op die manier veel mensenlevens bewaard gebleven!

Op de foto boven het artikel zie je één van de afweerinstallaties.

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp