Blintzes zijn een soort pannenkoekjes die gegeten worden tijdens het Wekenfeest.
Dit heb je nodig:
Voor het deeg:
- 125 g gezeefd meel
- zout
- 2 eieren, goed geklopt
- 1 ½ dl melk
- 1 eetlepel gesmolten boter
Voor de vulling:
- 250 g kwark
- 2 eierdooiers
- kaneel
- 1 eetlepel suiker
- zout
Zo maak je het:
- Meng het zout door het meel.
- Roer de eieren met de melk en de boter en voeg dit bij het meel terwijl je blijft roeren.
- Doe 3 à 4 eetlepels van het beslag in een koekenpan.
- Zorg dat het beslag de hele koekenpan bedekt.
- Bak slechts één zijde van het pannenkoekje totdat er kleine blaasjes opkomen.
- Leg al de pannenkoekjes op elkaar.
Voor de vulling:
- Roer de kwark door een zeef.
- Voeg alle ingrediënten toe en roer heel goed.
- Leg een eetlepel van dit mengsel in het midden op de gebakken kant van elk pannenkoekje en vouw ze dicht.
- Bak opnieuw in de koekenpan tot alle zijden bruin zijn.
(overgenomen van www.beleven.org)