Blintzes

Blintzes zijn een soort pannenkoekjes die gegeten worden tijdens het Wekenfeest.

Dit heb je nodig:

Voor het deeg:

  • 125 g gezeefd meel
  • zout
  • 2 eieren, goed geklopt
  • 1 ½ dl melk
  • 1 eetlepel gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 250 g kwark
  • 2 eierdooiers
  • kaneel
  • 1 eetlepel suiker
  • zout

Zo maak je het:

  • Meng het zout door het meel.
  • Roer de eieren met de melk en de boter en voeg dit bij het meel terwijl je blijft roeren.
  • Doe 3 à 4 eetlepels van het beslag in een koekenpan.
  • Zorg dat het beslag de hele koekenpan bedekt.
  • Bak slechts één zijde van het pannenkoekje totdat er kleine blaasjes opkomen.
  • Leg al de pannenkoekjes op elkaar.

Voor de vulling:

  • Roer de kwark door een zeef.
  • Voeg alle ingrediënten toe en roer heel goed.
  • Leg een eetlepel van dit mengsel in het midden op de gebakken kant van elk pannenkoekje en vouw ze dicht.
  • Bak opnieuw in de koekenpan tot alle zijden bruin zijn.

 

(overgenomen van www.beleven.org)