Hummus (spreek uit als goemoes) wordt in Israël vaak als voorgerecht geserveerd. Heerlijk om een shoarmabroodje in te dopen!
Dit heb je nodig:
- 125 gram kikkererwten
- water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kleine ui
- 0,5 theelepel komijn
- snufje cayennepeper
- 2 eetlepels citroensap
- 0,8-1,2 deciliter olijfolie (extra)
- 1-3 teentjes knoflook
- zout
Zo maak je het:
- Spoel de kikkererwten goed af en doe ze in een pan met kokend water.
- Kook ze afgedekt op matig vuur in 1 uur zacht.
- Giet het water af en voeg de eetlepel olijfolie, gesnipperde ui, komijn en cayennepeper bij de kikkererwten en verhit dit 1 minuut op hoog vuur.
- Doe de erwten in een keukenmachine, voeg citroensap, extra olijfolie en geperste knoflook naar smaak toe en breng het geheel op smaak met zout.
- Pureer het tot een glad mengsel.
- Voeg, voor een dunnere saus, eventueel nog wat water toe.