Hummus

Hummus (spreek uit als goemoes) wordt in Israël vaak als voorgerecht geserveerd. Heerlijk om een shoarmabroodje in te dopen!

Dit heb je nodig:

  • 125 gram kikkererwten
  • water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 0,5 theelepel komijn
  • snufje cayennepeper
  • 2 eetlepels citroensap
  • 0,8-1,2 deciliter olijfolie (extra)
  • 1-3 teentjes knoflook
  • zout

Zo maak je het:

  • Spoel de kikkererwten goed af en doe ze in een pan met kokend water.
  • Kook ze afgedekt op matig vuur in 1 uur zacht.
  • Giet het water af en voeg de eetlepel olijfolie, gesnipperde ui, komijn en cayennepeper bij de kikkererwten en verhit dit 1 minuut op hoog vuur.
  • Doe de erwten in een keukenmachine, voeg citroensap, extra olijfolie en geperste knoflook naar smaak toe en breng het geheel op smaak met zout.
  • Pureer het tot een glad mengsel.
  • Voeg, voor een dunnere saus, eventueel nog wat water toe.