Munten bewijzen Israëls geschiedenis

Ben je bij de vorige tentoonstelling over Jeruzalem geweest in het Israëlcentrum? Dan heb je vast gelezen over muntstukken. Misschien heb je zelfs wel gegraven in het zand om munten te vinden!

Archeologen graven naar oude dingen, zoals muntstukken. Dit doen ze ook bij Jeruzalem, op de Tempelberg. Laatst hebben ze vijf muntstukken gevonden. Heel zeldzaam!

Op de muntstukken staan de letter YHD, dus Yehud. Dit was de Aramese naam voor de provincie in het Eerste Perzische Rijk. Dit was ongeveer 300 jaar voordat Jezus geboren werd. Dat is dus ruim 2000 jaar geleden!

Volgens de archeologen behoren de gevonden munten tot de eerste munten geslagen door Joden. Dit laat de terugkeer uit de Babylonische ballingschap zien.

Bij het opgraven doen heel veel mensen mee. Archeologen, vrijwilligers, studenten en zelfs leerlingen op middelbare scholen.

De archeologische vondsten laten zien dat Israël lang geleden al bestond. Sommige mensen beweren dat Israël niet de waarheid heeft verteld over de geschiedenis; dat het land er vroeger niet was. Maar deze munten bewijzen het!

Bron: Ynet News
Beeld: Flickr|Muttasem Razzaq. Munten op de foto zijn niet de gevonden munten.

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp