Onrust in Israël

Op het moment is het onrustig in Israël. In het zuiden van het land zijn de mensen de afgelopen week keer op keer opgeschrikt door sirenes. Deze sirenes waarschuwen voor inkomende raketten. Elke keer als zo’n sirene gaat moeten de volwassenen en de kinderen snel een schuilkelder in om veilig te zijn. Ook veel scholen in het zuiden zijn een aantal dagen dicht gebleven omdat het te gevaarlijk was.

De raketten zijn afkomstig van Hamas. Hamas is een terroristische organisatie die de Gazastrook bestuurt. De Gazastrook is een strook land dat grenst aan het zuidwesten van Israël en de Middellandse Zee, in het gebied wonen veel Palestijnen. Hamas vindt niet dat Israël mag bestaan. Ze willen het land Israël zelf hebben als een land voor de Palestijnen. Ondertussen gaat het heel erg slecht met de Palestijnen. In plaats van dat Hamas probeert de omstandigheden van de Palestijnen te verbeteren, geven ze veel geld uit aan wapens om te strijden tegen Israël. Dit zorgt ervoor dat het alleen maar slechter gaat met de Palestijnen.

De regering van Israël wil de mensen in het zuiden van Israël beschermen tegen Hamas. Daarom maken zij de gebouwen en spullen van Hamas kapot. Er worden bijvoorbeeld raketinstallaties van Hamas gebombardeerd. Gelukkig waarschuwt Israël eerst de mensen van de Gazastrook als er spullen van Hamas kapot gemaakt gaan worden. Zo kunnen de mensen een veilig heenkomen zoeken. Helaas doet Hamas dit niet bij zijn eigen aanvallen. Hamas wil juist graag Israëlische mensen om het leven brengen.

Op het moment heeft de Israëlische regering een wapenstilstand afgesproken met Hamas. Sommige Israëlische mensen zijn hier niet blij mee omdat ze bang zijn dat Hamas op een gegeven moment toch weer aan gaat vallen. Het is een erg lastige situatie voor Israël. Bid er maar voor!

Foto: Een Israëlische tank in het zuiden van Israël. Bron: Hadas Parush/FLASH90

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp