Populaire babynamen

Voor ons is het nog een poosje wachten maar in Israël is het al bijna zo ver: oud- en nieuwjaarsdag komen eraan. Volgens de joodse jaartelling valt de jaarwisseling op zondag 9 en maandag 10 september. Aan het einde van het oude jaar verschijnen er altijd allerlei lijstjes met de belangrijke gebeurtenissen van dat jaar en ook dit jaar is er in Israël weer een lijstje uitgebracht met de meest gekozen babynamen van dat jaar.

In Nederland werd er aan het einde van 2017 ook zo’n lijstje uitgebracht. De populairste jongensnaam was toen Noah en de populairste meisjesnaam Emma. Deze namen komen niet voor in de top tien van de Israëlische babynamen. Voor de joodse bevolking staat bij de jongens Ariel op nummer één en bij de meisjes Tamar. Ariel is een Hebreeuwse naam en heeft een hele mooie en stoere betekenis, het betekent namelijk leeuw van God! Ook Tamar is een Hebreeuwse naam en betekent palmboom. Een palmboom kan in de Bijbel gezien worden als teken van voorspoed en rechtvaardigheid. Twee namen met een mooie betekenis dus!

De rest van het top-tien lijstje met joodse jongensnamen bestaat uit: David, Lavie, Ori, Yosef, Eytan, Noam, Daniel, Itai en Juda. En het lijstje met joodse meisjesnamen bestaat verder uit: Avigail, Yael, Adele, Sara, Noyah, Esther en Taliah. Sommige van deze namen zal je vast wel herkennen. Misschien heet jij zelf wel David of Sara!

 

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp