President in de klas

Zit jij al weer een paar weken op school of ben je misschien net deze week begonnen? In Israël gingen veel kinderen deze week  weer voor het eerst naar school. Sommige kinderen hadden een wel heel bijzondere klasgenoot, namelijk de Israëlische president Reuven Rivlin!

De president bezocht op de eerste schooldag twee scholen. Eén school was een school speciaal voor kinderen die in het ziekenhuis lagen en de andere school was een gewone school in de stad Netivot. De president zat net als de kinderen gewoon in de les.

Aan de kinderen vertelde de president dat hoewel hij zelf al een opa is, hij zijn eerste schooldag nog heel goed kan herinneren. Hij wist ook nog wie zijn eerste juf was geweest. Tegen de kinderen zei hij dat zij ook maar goed moesten onthouden wie hun nieuwe juf was en hoe hun eerste dag was geweest. De president vertelde dat de eerste schooldag heel belangrijk is omdat dat het begin is van een belangrijke  reis met woorden en nummers.

Later op de dag mocht de president nog iets zeggen tegen alle kinderen van de school. Hij vertelde aan de kinderen dat de eerste schooldag de gelukkigste dag van het jaar is, omdat het een dag is van een nieuw begin voor veel mensen. Voor papa’s en mama’s, voor juffen en meesters en helemaal voor de kinderen die nu al mogen leren voor wat ze later graag willen doen.

Ben jij het eens met de president dat de eerste schooldag de gelukkigste dag van het jaar is?

Foto: President Reuven Rivilin met de kinderen van de school in Netivot. Mark Neyman/GPO

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp