Super lekkere Israëlische koekjes bakken

Heb jij ook vanaf aankomende maandag ook herfstvakantie? Speciaal voor in de herfstvakantie organiseren we voor jullie een workshop Israëlische koekjes bakken. De workshop wordt gegeven door de Joodse mevrouw Gilah Evers en kun je volgen via deze livestream (het begint om 14.00 uur). Tijdens de livestream vertelt Gilah jullie niet alleen hoe je de koekjes moet maken maar ook interessante dingen over Joods eten. En daarnaast kun je via de livechat vragen aan Gilah stellen.

Om mee te kunnen bakken, is het natuurlijk wel handig als je alle ingrediënten van te voren in huis hebt. Hieronder vind je alle benodigde ingrediënten:

2 kopjes (500 gram) gesmolten kokosolie (verkrijgbaar in de AH)
1 kop (bruine) rietsuiker
4 eieren
500 gram gemalen havermout (of 250 gram gemalen havermout en 250 gram (spelt)bloem).
2 zakjes vanille suiker
1 kopje chocolate chips (of stukjes chocolade)
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
Als extra vulling: een kopje rozijnen en/of een kopje gemalen noten

Qua keukenspullen is het handig om het volgende bij de hand te houden:

Twee eetlepels
Beslagkom
Bakplaat
IJsschepje
Bakpapier

Je kunt van te voren de oven voorverwarmen op 175 graden.

Hopelijk tot maandag! En voor alle kinderen die afgelopen week al herfstvakantie hadden: je kunt de livestream ook nog later terugkijken 🙂

Vond je dit tof? Deel het dan!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp