Tekstdoeken Redders in Nood

Doeken uit de tentoonstelling Redders in Nood

Tekstdoek 1. ~2x2 meter~ Op dit doek lees je hoe de Jodenvervolging in de vorige eeuw opkwam en steeds erger werd.
Tekstdoek 2. ~2x2 meter~ Een doek over de Kristallnacht.
Tekstdoek 3. ~2x2 meter~ Op dit doek zie je hoe de maatregelen tegen de Joden met de tijd steeds meer en erger werden.
Tekstdoek 4. ~2x2 meter~ Op dit doek vind je de bijzondere verhalen van vier kinderen die ontsnapt zijn uit de deportatieplaats de Hollandse Schouwburg.
Tekstdoek 5. ~2x2 meter~ Een afbeelding van de Hollandsche Schouwburg.
Tekstdoek 6.~2x2 meter~ Op dit doek lees je over het verzetswerk van Laurens Abercrombie, een Nederlandse verzetsheld met enorm veel moed en durf.
Tekstdoek 7.~2x2 meter~ Door het werk van Prof. van Hulst en een aantal Joodse mensen, konden er rond de 700 kinderen ontsnappen uit de Schouwburg.
Tekstdoek 8. ~2x2 meter~ De familie Ten Boom is wereldberoemd geworden door hun verzetswerk. Lees op dit paneel over hun geschiedenis.
Tekstdoek 9. ~2x2 meter~ Op dit paneel lees je over het bijzondere verhaal van Betsie ten Boom, de zus van Corrie.
Tekstdoek 10. ~2x2 meter~ Lees op dit paneel over de Joodse geschiedenis van Nijkerk en over verzet dat vanuit Nijkerk werd georganiseerd.
Tekstdoek 11. ~2x2 meter~ Dominee Overduin was de spil in het verzetsnetwerk van Enschede. Lees op dit doek over zijn bijzondere verhaal.
Tekstdoek 12.~2x2 meter~ In het verzet van Enschede nam ook Dick Mos een belangrijke rol in. Door zich voor te doen als hondenbelastingambtenaar kon hij veel Joden redden.
Tekstdoek 13.~2x2 meter~ Lees op dit tekstdoek over het bijzondere verzetswerk van twee Joodse verzetshelden.
Tekstdoek 14. ~2x2 meter~ Een grote verzetsheld die lange tijd onbekend is gebleven, is Jan Zwartendijk, die aan het begin van de oorlog consul was in Litouwen. Lees op dit paneel zijn indrukwekkende verhaal.
Tekstdoek 15. ~2x2 meter~ Zonder het werk van de Japanse consul Sugihara zou het werk van Jan Zwartendijk voor niets zijn geweest. Lees op dit paneel over de moedige Japanner.
Tekstdoek 16. ~2x2 meter~ Door het werk van Jan Zwartendijk en Sugihara, lukte het een complete Yeshiva te ontsnappen uit Litouwen. Op dit paneel lees je over de reddingsactie en bovennatuurlijke hulp.
Tekstdoek 17.~2x2 meter~ Ook na de oorlog was het voor Joden niet makkelijk in Nederland. Lees op dit doek voor welke uitdagingen ze kwamen te staan.
Tekstdoek 18.~2x2 meter~ Nog steeds is er weerstand tegen Israël, daarover lees je op dit doek.
Tekstdoek 19.~2x2 meter~ Gelukkig is er een plek waar Joden niet bang hoeven te zijn voor antisemitisme. Er is nu een Thuisland.
(ITekstdoek 20.~1x2 meter~ Op dit paneel zie je hoe venijnig antisemitisme is.
Tekstdoek 21. ~1x2 meter~ Op dit paneel enkele cijfers over verzet en verraad tijdens de oorlog.

Klik hier om de tekstdoeken aan te vragen.