Testpagina

Wilt u dieper ingaan op de betekenis van de Joodse feesten? Dan is de lesmap van de Tov!Club een uitstekend hulpmiddel.

Feesten spelen een belangrijke rol in elke religie. Zo ook in het jodendom. De feesten van het jodendom laten veel zien van de wereld van Joden. Deze lessenserie is geschreven om kinderen een beeld te geven van de verschillende Joodse feesten die er zijn. Kinderen leren niet alleen met hun hoofd. Ze leren ook met hun hart (beleven) en met hun handen (doen). Dat is zeker het geval als de kinderen aan de slag gaan met de Joodse feesten.

Beleving

Het is belangrijk dat kinderen niet alleen de achtergronden en gebruiken van de feesten wéten, aangezien de kans dan groot is dat ze het zo weer vergeten. Feesten moeten juist gevierd en beleefd worden. Daarom zullen de kinderen tijdens het bezig zijn met de Joodse feesten veel dingen zelf ervaren, uitzoeken en ontdekken. In elke les staat één feest centraal. De serie bestaat uit tien lessen.

Elke les bevat een uitgebreide beschrijving van het feest.

Verder is er ter ondersteuning van de lessen een leskist samengesteld. Daarin zitten diverse Joodse gebruiksvoorwerpen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over de leskist.

Wilt u een gastles krijgen over de Joodse feesten? Dat kan! Kijk hiervoor op de pagina over gastlessen.

Bestellen

U kunt de lesmap Joodse feesten nu extra voordelig voor maar €20,- (normaal €62,50) bestellen in de webshop van Christenen voor Israël.

Bestel de lesmap