Uitleen tekstdoeken

Christenen voor Israël heeft afgelopen jaren prachtige tentoonstellingen opgezet. Het is nu mogelijk om doeken van deze tentoonstellingen te lenen voor in de klas. Het is een mooie toevoeging aan een les(sen) serie over Israël, de oorlog of antisemitisme. 

Wanneer u één of meerdere doeken wilt lenen, dan kunt u dit formulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Een aantal dingen zijn goed om te weten: 

  • Let op: de doeken kunnen alleen opgehaald worden (dus niet per post verstuurd worden)
  • In de doeken zitten ringen voor bevestiging. Het materiaal van de doeken is zeildoek.
  • De meeste doeken zijn 2 bij 2 meter, sommige doeken zijn een stuk groter. Bij elk doek staat aangegeven hoe groot het doek is. U krijgt het doek opgerold mee.
  • U kunt het doek lenen voor maximaal 3 weken. 
  • Het lenen van een doek is gratis, maar we vragen wel 50 euro borg. 
  • Qua bevestiging kunnen we bij leen van meerdere doeken buiten de maanden maart t/m augustus de doeken op school komen bevestigen in een buizenframe dat we zelf meenemen. Andere opties zijn dat u de doeken via de ringen met touwen vastmaakt of door middel van een lat die u vastspijkert.

De tentoonstelling Jubeljaar in Jeruzalem is in 2017 gemaakt en gaat over de eenwording van Jeruzalem, toen 50 jaar geleden. Op de tekstdoeken vind je interessante informatie over de stad Jeruzalem in verleden, heden en de toekomst. Klik hier voor een overzicht van de tekstdoeken. 

 

De tentoonstelling Wereldwonder Israël is in 2018 gemaakt en gaat over Israël als wereldwonder op zeven verschillende vlakken: op ecologisch vlak, qua oprichting, op technologisch vlak, qua taal, qua keuken, qua millitaire bescherming en op medisch vlak. Klik hier voor een overzicht van de tekstdoeken.

 

De tentoonstelling Expeditie Israël is gemaakt in 2019. Expeditie Israël gaat over Bijbelse plaatsen die allemaal hun eigen, bijzondere verhaal vertellen. Een verhaal van vroeger en een verhaal van nu. Klik hier voor een overzicht van de tekstdoeken. 

 

De tentoonstelling Redders in Nood is gemaakt in 2020, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog. In Redders in Nood zie je tot welke verschrikkingen antisemitisme kan leiden en lees je de bijzondere verhalen van een aantal mensen die hun leven op het spel durfden te zetten om Joden te redden. Klik hier voor een overzicht van de tekstdoeken.