Veiliger zwemmen door jonge uitvinders

Israël is een land met prachtige stranden. Elk jaar komen er duizenden toeristen en Israëli’s naar de kust om te zonnen en een duik te nemen in de zee. Helaas is dit niet zonder gevaar. De zee kan erg verraderlijk zijn en alleen al dit jaar zijn er 50 mensen verdronken. Het goede nieuws is dat er nu iets is bedacht om het zwemmen in de zee veiliger te maken.

Het idee is afkomstig van vier Israëlische jongens in de leeftijd zestien en zeventien. Deze jongens hebben, hoe jong ze ook zijn, een eigen uitvindingenbedrijf. Met één van hun recente uitvindingen hopen ze de zwemveiligheid te verbeteren. Het idee is om aan badgasten een gratis polsbandje uit te delen wat ze om kunnen doen als ze de zee in gaan. De reddingsbrigade kan dan via een computer bijhouden waar de zwemmers zijn en of ze in gevaarlijk water verkeren. De reddingsbrigade krijgt een alarm als iemand te ver van de kust afgedreven is of sterke moeite heeft met ademhaling wat kan betekenen dat iemand aan het verdrinken is. De persoon in gevaar kan vervolgens door de kustwacht snel gelokaliseerd en geholpen worden.

Het product van de jongens is helemaal klaar om uitgevoerd te worden. De jongens zijn nog wel op zoek naar iemand die dat wil doen en het product op de markt wil brengen. In de tussentijd zijn ze druk bezig met een andere uitvinding. Het gaat om een magnetische ring die telefoongebruik makkelijk kan maken. Op de achterkant van mobiele telefoons zou een metaalplaatje aangebracht kunnen worden dat ervoor zorgt dat de telefoon aan de ring blijft kleven en mensen hun telefoon niet meer met een hun vingers hoeven vast te houden.

Zoals blijkt zijn deze jongens zeer ondernemende types. En zij zijn niet de enige in Israël. In Israël zijn in de loop van de tijd veel baanbrekende uitvingen gedaan. Wil je daar meer over weten, kom dan naar de tentoonstelling Wereldwonder Israël in Nijkerk!

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp