Vertraagd

Had je je vliegticket al geboekt om als een van de eersten met de nieuwe, flitsend snelle trein van Tel Aviv naar Jeruzalem te gaan? De Tov!Club schreef kortgeleden over de nieuwe trein die het mogelijk zou maken in minder dan een half uur te reizen tussen Jeruzalem en Tel Aviv. De lijn zou eind maart geopend worden. Maar, je raadt het al, dat feest gaat voorlopig niet door. Net als in Nederland vaak gebeurt, heeft de aanleg vertraging opgelopen. Het komende halfjaar zal de trein in elk geval nog niet rijden. 

Wat is het probleem? De veiligheid van de lijn kan nog niet gegarandeerd worden. En veiligheid boven alles! Toch is het voor veel mensen een tegenvaller. Minister Katz, de minister van transport, had in januari nog plechtig toegezegd dat de verbinding in maart geopend zou worden. De plannen voor de opening waren zelfs al gemaakt: het zou net voor het Pesachfeest moeten plaatsvinden. Maar sommige mensen hebben geluk: zij mogen al wel mee met een testrit van de trein. Het grote publiek moet echter nog een half jaar geduld hebben.

Had je je vliegticket al geboekt? Die kan je dus maar beter snel annuleren. Of, als je toch gaat, is er altijd nog de trage trein die je ook wel in Jeruzalem zal brengen.

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp