Adom Darom: Wandelen in een rode zee

Word jij er ook altijd zo blij van als het voorjaar wordt en de bloemetjes weer gaan bloeien? De mensen in Israël in ieder geval wel! Om te vieren dat de natuur weer tot leven komt, wordt er elk jaar in januari en februari het Adom Darom festival gevierd in het zuiden van het land.

Adom Darom betekent letterlijk ‘rode zuiden’ en wordt gevierd wanneer de rode kroonanemoon, de kalaniot, bloeit. Deze bloem is de nationale bloem van Israël. Het festival duurt vijf weekenden en draait vooral om het wandelen in de rode zee van bloemen. Ook worden er veel gezellige dingen georganiseerd zoals fietstochten en boerenmarkten. Elk jaar bezoeken wel 350.000 mensen het festival. Als je heel sportief bent, dan kun je ook meedoen met de Be’eri Marathon, een marathon door de rode velden.

Dit jaar is het festival extra bijzonder omdat in de zomermaanden grote stukken land in het zuiden waren platgebrand door vuurballonnen van de terroristische organisatie Hamas. Veel mensen dachten niet dat de natuur zich zo snel, en zo mooi zou kunnen herstellen. Wat een wonder!

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp