Weer een record verbroken

In Israël is een bijzonder record verbroken. Afgelopen week sprong de 94-jarige Walter Bingham uit een vliegtuig om te skydiven en daarmee is hij de oudste Israëlische skydiver ooit.

Als een soort te laat verjaardagscadeau mocht de meneer van 4 kilometer hoogte naar beneden springen. En dat beviel hem erg goed! Na de sprong zei hij dat hij het sowieso nog een keer wilde doen voor zijn honderdste verjaardag.

Walter werd geboren in Duitsland, in 1924. Vlak voor de Tweede Wereldoorlog uitbrak, vloog hij naar Engeland. Vanuit Engeland zette hij op D-Day voet aan wal in Frankrijk. D-Day is een belangrijke dag uit de Tweede Wereldoorlog. Op D-Day kwamen er Engelse en Amerikaanse soldaten om tegen de Duitsers te vechten en hen uiteindelijk ook te verslaan. Walter hielp hierbij als een ambulance chauffeur. In 2004 verhuisde Walter naar Israël.

Het skydive-record is niet het enige record wat Walter wil verbreken. Volgens Walter is het breken van records zijn hobby geworden. Afgelopen jaar was hij de oudste radiopresentator van een praatprogramma ooit. Wat hij nu nog wil doen, is het record verbreken van de oudste nog werkende journalist. En Walter wil ook nog vliegen met een vliegtuig. Volgens hem moet dat wel lukken want hij heeft nog steeds zijn vliegbrevet.

Welke records zou jij willen verbreken?

Kijk hier voor de foto’s en een filmpje van Walters sprong: https://jewishnews.timesofisrael.com/british-kindertransport-refugee-94-becomes-israels-oldest-skydiver/
De man op de foto bovenaan is niet Walter.

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp