De woestijn zal bloeien

In de Bijbel staat dat de woestijn zal bloeien als een roos. Hoe kan dat? De woestijn is zo droog, daar kan bijna niets groeien, en zeker geen roos. Maar onderzoekers in Israël hebben ontdekkingen gedaan waardoor er toch veel kan groeien in de woestijn.

De allernieuwste ontdekking die de onderzoekers hebben gedaan kan maar liefst een miljard mensen helpen die wonen in woestijngebieden. De wetenschappers hebben ontdekt dat je vies water weer schoon kan maken en weer opnieuw kan gebruiken. Water uit het riool (vies water dus) laten ze door zanderige grond, zoals in de woestijn, zakken. Als het water diep in de grond weer opgevangen wordt, is het schoon genoeg om gebruikt te worden voor planten en bomen.

 

“Mensen van over de hele wereld komen om te bestuderen hoe Israëlische onderzoekers en boeren groenten, fruit en bomen in de woestijn kweken.”

 

In Israël wordt water heel vaak opnieuw gebruikt. Geen enkel land op de wereld is zo goed in het recyclen van water als Israël. Vaak wordt het zelfs zo goed schoongemaakt dat je het weer kan drinken. Dat is heel belangrijk, omdat er maar weinig regen valt in Israël.

Veel andere landen nemen Israël als voorbeeld als het gaat om water en landbouw. In veel landen is het een probleem dat de woestijn steeds groter wordt en er te weinig water is voor landbouw. Mensen van over de hele wereld komen om te bestuderen hoe Israëlische onderzoekers en boeren groenten, fruit en bomen in de woestijn kweken.

 

Bron: www.christenenvoorisrael.nl, Yochanan Visser

Beeld: Flash90

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp