Wow! 900 landmijnen in één keer onschadelijk gemaakt in Israël

Ongeveer 10 kilometer ten oosten van Jericho ligt een bijzondere plaats. Deze plaats is Qasr al-Yahud. Volgens oude verhalen is dit de plek waar Jezus gedoopt werd door Johannes de Doper. Sommige christenen laten zich ook nu nog dopen op deze plek. Rondom de plek zijn ook veel kerken gebouwd. Lange tijd was dit alleen een best gevaarlijke plek omdat er in de buurt landmijnen lagen. Maar daar is nu een einde aan gekomen.

Tot het jaar 1968 gingen er elk jaar veel christenen naar Qasr al-Yahud. Maar in 1968 werd het gebied door Israël  een tijd afgesloten omdat het toen erg onveilig was aan de grens met Jordanië. Israël was bang dat terroristen uit Jordanië zich zouden verstoppen in de kerken bij Qasr al-Yahud om vanuit daar een aanslag te plegen. In die tijd zijn er ook landmijnen geplaatst bij Qasr al-Yahud. Maar inmiddels is er vrede tussen Israël en Jordanië en is het gebied weer open. Als laatste stap om het gebied helemaal veilig te maken, worden de landmijnen onschadelijk gemaakt. Afgelopen week werden er met slechts één explosie in één keer 900 landmijnen gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

De explosie van de landmijnen gaf indrukwekkende beelden. Klik hieronder voor een filmpje in een artikel daarover: https://www.timesofisrael.com/900-landmines-detonated-in-qasr-al-yahud-on-the-jordan-river/

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp