Zeeschildpadden gered!

Aan de Israëlische kust zijn de afgelopen drie dagen 46 grote zeeschildpadden aangespoeld. Normaal zijn dat er 250 in een heel jaar dus dit was heel veel voor drie dagen. Veel schildpadden waren gewond maar gelukkig konden ze geholpen worden.

Een team van vrijwilligers droeg de schildpadden eerst naar reddingsbusjes waarna ze vervoerd konden worden naar een speciaal centrum. Voor deze klus waren hele sterke vrijwilligers nodig want sommige schildpadden wogen wel 200 kilo!

In het centrum was er door veteranen van de marine een nood-ziekenhuis opgezet. De zeeschildpadden werden eerst helemaal gescand zodat de verwondingen goed gelokaliseerd konden worden en vervolgens geopereerd. Op die manier zijn er 15 zeeschildpadden gered. De reden dat de zeeschildpadden zo gewond waren, is wel droevig. Een Italiaans bedrijf onderzocht de zeebodem om olie te vinden en gebruikte daarvoor 20 explosies. Waarschijnlijk zijn de zeeschildpadden door de explosies gewond geraakt. Gelukkig waren er in Israël heel bekwame mensen om de zeeschildpadden op te vangen!

Foto: Een man onderzoekt een aangespoelde zeeschildpad. Bron: Hadas Parush/Flash90

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp