Na zonneschijn komt regen

Laarzen aan en stampen in de plassen; houd jij ervan? In Nederland kan je dat bijna wekelijks doen, als je wil. Hier valt immers regen genoeg! 

In Israël is dat wel anders. Hoewel Israël echt niet een grote woestijn is, is het op de meeste plekken wel erg droog. In de zomer valt er helemaal geen regen. Meestal valt de ‘vroege regen’, zoals dat wel genoemd wordt, in oktober of november. Dit jaar hebben de inwoners van Israël lang moeten wachten. Eind november was er nog bijna niets gevallen…

Neline van de Tov!Club was in november in Israël. Het voelde voor haar als hoog zomer! Met een graadje of 25 en een stralend blauwe lucht was het deze novemberdagen zeker even mooi als het in Nederland in juli of augustus kan zijn. Ze heeft erg genoten van het mooie weer, maar toch voelde het niet helemaal goed. Bij een bezoek aan de omgeving van het meer van Galilea hoorde ze namelijk hoe erg het is dat er zo weinig regen is gevallen. Het waterniveau van het meer wordt veel te laag. Water uit het meer wordt gebruikt voor drinken en douchen, maar wordt niet genoeg aangevuld omdat er geen regen valt. Dat is een probleem!

Toen Neline dinsdagochtend wakker werd, plensde het van de regen. Dat ging de hele dag zo door. Ook in de rest van het land en de rest van de week is er flink wat water gevallen. En daar kan je je maar beter goed op voorbereiden, zoals de jongens op de foto. Gelukkig, na zonneschijn komt regen! Of kunnen we het beter andersom zeggen?

Foto: © amira_a/CC 2.0 Flickr.com

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp