Grote groep hongerige pelikanen maakt tussenstop in Israël: wat nu?

Elk jaar vliegen er zo’n 50.000 pelikanen vanuit Europa naar Afrika. Omdat de dieren niet in één keer naar Afrika kunnen vliegen, maken ze een tussenstop in Israël. De pelikanen zijn dan heel erg hongerig van het lange vliegen en eten vervolgens uit de visvijvers van Israëlische vistelers. En die zijn daar niet blij mee…

De vistelers hebben al op veel manieren geprobeerd de pelikanen te verjagen, bijvoorbeeld met luidsprekers, laserstralen en geluiden van geweerschoten. Maar niks helpt. Pelikanen zijn een beschermde diersoort dus Israël mag de pelikanen niet afschieten. In de landen om Israël heen mag dit wel en dat is één van de redenen waarom er zoveel pelikanen in Israël zijn. Ze voelen zich veilig in Israël.

Maar de vistelers zijn uiteindelijk met een nieuw idee gekomen. Ze voeren nu vissen die niet goed genoeg zijn voor de supermarkt aan de pelikanen. Ze hopen hiermee de honger van de pelikanen te stillen zodat ze niet meer gaan eten uit de visvijvers van de vistelers. Sommige mensen zijn kritisch op dit plan omdat ze bang zijn dat de pelikanen de gevoerde vis zo fijn vinden dat ze de hele winter in Israël blijven. Daarom blijven de boeren ook gebruik maken van de technieken om de pelikanen te verjagen. Hopelijk valt de schade mee en vliegen de pelikanen na de gratis lunch snel door naar Afrika!

Vond je dit tof? Deel het dan!

Facebook
WhatsApp